En reseguide om Prag i Tjeckien

Prag

 
» Hem    » Hotell i Prag      » Prag karta     » Om Oss     » Kontakta Oss
Flyg och Boende
   Jämför Hotell

Museum
   Det medeltida torty...
   Kafkamuseet
   Kommunistmuseet
   Militärmuseet
   Nationalgalleriet

Nöje
   Att shoppa i Prag
   Tjeckisk dryck
   Tjeckisk Mat
   Zooet i Prag

Om Prag
   Allmänt om Prag
   Att hålla sig trygg...
   Att ta sig runt i Prag
   Prags Historia

Sevärdheter & Platser
   Bertramka Villa
   Betlehem-kapellet
   Josefov
   Karluv Most (Karlsb...
   Klaster Prazskeho J...
   Letna Park
   Lobkovice-palatset
   Minnesplats åt komm...
   Obecni Dum (Rådhuset)
   Petrin Hill & Hunge...
   Slottet i Prag (Pra...
   St. Nicholas kyrka ...
   Stefanik-observatoriet
   Strahov kloster & b...
   Torget i den gamla ...
   Wallenstein Palace ...
   Zizkov TV-mast

Tjeckisk Mat

Det tjeckiska köket är inspirerat av grannländerna runt Tjeckien, precis som de är inspirerade av Tjeckien. I den tjeckiska maten räknas stekt fläskkött med kål och kroppkakor som en av de mest populära varmrätterna. Kålen kan vara antingen surkål eller färsk kål, beroende på tycke och smak. Knedliky kallar tjeckerna sina berömda kroppkakor, som de skivar till serveringen.  Ölkulturen är mycket stark i Tjeckien, även så pubkulturen, så mycket av det tjeckiska köket består till stor del av små sidorätter som passar perfekt vid bardisken. Bramboráky, exempelvis, är en slags pannkaka med riven potatis i (ungefär som raggmunkar), som ibland innehåller korvbitar och/eller surkål. Utopenci (vilket ordagrant betyder drunknade män) är små inlagda bratvurstar i sötsur vinäger med smak av svartpeppar, cayennepeppar och rå lök. Tjeckerna gör även kroppkakor med plommon eller aprikosbitar inuti, som en slags snacks. Tjeckien är även känt för sina väldigt goda ostar, såsom Edam och Hermelin med flera sorter.

Allt innehåll på www.pragresor.se skyddas av upphovsrätten.